top of page

Duizendpoot Advies is in 2012 opgericht door Juriaan Poot. Nadat hij veel kennis en ervaring had opgedaan over het vakgebied tijdens zijn loopbaan binnen grote banken zoals Rabobank en ING, heeft hij ervoor gekozen om te gaan werken als zelfstandig bancair professional. Hij is sindsdien op interim basis inzetbaar in tal van bancaire functies.

 

Specialisme

In de loop der jaren is specialisatie ontstaan in advisering op financieel en fiscaal gebied aan ondernemers in privé en particulieren voor de aandachtsgebieden hypotheekadvies, vermogensadvies (beleggen/sparen), verzekeringsadvies (leven/schade) en financiële planning.

 

Juriaan is gecertificeerd financieel planner (FFP), erkend hypotheekadviseur (SEH), erkend hypothecair planner (EHP), erkend financieel adviseur (EFA) en DSI financieel adviseur. Ook beschikt hij over alle benodigde WFT diploma's.

 

Naast het feit dat hij vakinhoudelijk goed op de hoogte is en blijft, legt hij makkelijk contact met mensen. Hij kan goed luisteren en doorvragen en toont echte interesse.

Bijzonder is zijn uitgebreide ervaring met hele diverse klanten; na de eerste jaren advies te hebben gegeven aan "Jan Modaal" door werkelijk het gehele land, heeft hij vervolgens meerdere jaren ervaring opgedaan met advisering aan hele bijzondere klanten. Tot zijn voormalige klanten bij Private Banking behoren bekende Nederlanders, hooggeplaatste politici, bestuurders uit het bedrijfsleven, succesvolle ondernemers en leden van de Quote 500.

In 2014 heeft hij voor het eerst de stap gemaakt om zijn kennis en ervaring in te zetten bij ontwikkeling van hypotheekadvies-software en een nieuw hypotheekproces. In de daaropvolgende jaren heeft hij veelvuldig gewerkt als Productmanager, Productowner en ook als trainer.

In 2018 heeft Juriaan zich als franchisenemer aangesloten bij NBG Hypotheken | Financieel Advies. Sindsdien kon hij voor zijn klanten zelfstandig hypotheken aanvragen bij vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland.

Het jaar 2019 was voor Juriaan een mijlpaal, aangezien hij zijn vak inmiddels 15 jaar uitoefende.

In 2021 heeft Juriaan afscheid genomen van NBG en is hij overgestapt naar de organisatie van HypothekenUnie. Met deze samenwerking kan hij zijn klanten nog beter van dienst zijn.

In de loop van 2023 is de naam van HypothekenUnie Drechtsteden gewijzigd in MYLA finance. Sinds de naamsverandering kun je bij ons ook terecht voor schadeverzekeringen, consumptieve leningen en bedrijfsfinancieringen.

Daarnaast is Duizendpoot Advies in de loop van 2023 aankoopbegeleiding van woningen gaan aanbieden aan klanten. Dit heeft een flinke vlucht genomen, waardoor bij inmiddels 75% van de klanten zowel aankoopadvies als hypotheekadvies wordt gegeven.

Overige bedrijfsactiviteiten

Naast zijn grote interesse voor het helpen van mensen en bedrijven op het vlak van financieel advies, heeft Juriaan nog een andere grote passie. Die passie ligt bij auto's, autorijden, motoren en motorrijden. Om die reden organiseert hij sinds het voorjaar van 2012 rallyevenementen, puzzelritten en raceclinics. Omdat hij heel goed in kan schatten wat zielsverwanten leuk vinden, denkt hij daarom succesvol te zijn in het organiseren van dit soort evenementen.

In 2018 zijn de auto-activiteiten verder uitgebreid met de productie en uitzending van films over bijzondere auto's via het eigen YouTube-kanaal Soon to be Classics. Daarnaast is gestart met een bijzonder autobedrijf genaamd Almost Classic Cars. Dit bedrijf richt zich op de inkoop, restauratie en verkoop van bijzondere sportieve auto's uit voornamelijk de jaren '80 en '90. 

bottom of page